Strandvoetballers hebben een eigen beachveld in Terneuzen

Strandvoetballers hebben een eigen beachveld in Terneuzen
Strandvoetballers hebben een eigen beachveld in Terneuzen © Facebook Beach Soccer Zeeland
Opening beach soccer-veld in Terneuzen
Opening beach soccer-veld in Terneuzen © Omroep Zeeland
In het bijzijn van Gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de Provincie Zeeland en wethouder Jack Begijn van de gemeente Terneuzen werd het beachveld officieel geopend. Veli Eryürük van Beach Soccer Zeeland is heel blij met zijn nieuwe veld.
ITEM Opening beachveld
"We hopen met dit veld ook nieuwe spelers aan te trekken", zei Eryuruk bij de opening. "Maar daarnaast wordt het ook opengesteld voor bedrijven en verenigingen. Het is dus niet alleen voor ons een mooie dag."

Strandsporten

Beach Soccer Zeeland maakte een happening van de ingebruikname van het nieuwe beachveld. Zo werden er demonstraties in verschillende strandsporten gegeven. Beachvolleyballer Dirk Boehlé uit Hulst speelde op het nieuwe veld met zijn partner Steven van de Velde.
Verder waren er beachkorfbalwedstrijden te zien. En de regerend Nederlands kampioenen beachtennis, Ronald van Slooten (uit Zierikzee) en Pieter Boot, lieten hun kunsten zien.
Dirk Boehlé enthousiast over nieuwe beachveld
Dirk Boehlé kreeg samen met zijn partner Steven van de Velde de eer om het veld als eerste uit te testen. Dat beviel hem uitstekend. "Het zand is van topkwaliteit voor volleyballers. Ik heb op veel verschillende velden gestaan, maar dit is zeker een van de beste beachvelden."
De volleyballer uit Hulst is blij dat zijn regio op deze manier meer aandacht schenkt aan de beachsport. "Dat is heel leuk en een goed teken. Ik ben er trots op dat nu dichtbij mijn geboorteplaats zo'n goed veld ligt. Aangezien het veld in eerste instantie op maat gemaakt is voor de voetballers, hebben wij als beachvolleyballers zeker voldoende ruimte. Hoewel ik met Steven vooral veel in Den Haag train, hoop ik dat we hier binnenkort ook trainingsuren kunnen maken.

Lees ook: