Klaas Otto niet terug naar Torentijd

Klaas Otto niet terug naar Torentijd
Klaas Otto niet terug naar Torentijd © OZ
Torentijd bezuiniging
Torentijd bezuiniging © Omroep Zeeland
Otto werd op 29 augustus naar de gevangenis in Vught gebracht vanwege vermoedens dat hij vanuit zijn cel in Middelburg een aanslag plande op de officier van justitie in zijn strafzaak.
De aanklager vertelde woensdag tijdens een zitting in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam dat de dreiging nog steeds reëel is. Er is volgens haar geen reden om Otto naar een normaal huis van bewaring te brengen omdat hij zich in Vught ook kan voorbereiden op zijn strafzaak.

'Hij gaat eraan onderdoor'

Louis de Leon, de advocaat van Otto, liet eerder aan Omroep Zeeland weten dat de oprichter van de motorclub zich helemaal niet kan voorbereiden op zijn zaak. Otto zou namelijk geen beschikking hebben over papier of een computer. Hij kan geen bezoek ontvangen van zijn familie en mag maximaal drie keer per week kort bellen. "Hij gaat er geestelijk aan onderdoor", aldus De Leon.
ITEM Otto Vught advocaat
Otto zit in voorarrest omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan afpersing, bedreiging, witwassen, mishandeling en brandstichting. De zaak tegen hem gaat op 6 november verder met een regiezitting in de bunker in Amsterdam.

Lees ook: