Annika Lampert en Jan Wisse Zeeuws Kampioen Sjezenrijden

Annika Lampert en Jan Wisse Zeeuws Kampioen Sjezenrijden
Annika Lampert en Jan Wisse Zeeuws Kampioen Sjezenrijden © Omroep Zeeland
Annika Lampert en Jan Wisse Zeeuws Kampioen Sjezenrijden
Voor de sjezenrijders is het Zeeuws Kampioenschap de belangrijkste wedstrijd van het jaar. "De andere wedstrijden in de zomer zijn ook wel spannend, maar daar is het wedstrijd element niet zo belangrijk", zegt Martijn Minderhoud van de Zeeuwse Ringrijdersvereniging.
Annika Lampert hanteert de lans het beste en wint samen met Jan Wisse ZK Sjezenrijden 2017
Annika Lampert hanteert de lans het beste en wint samen met Jan Wisse ZK Sjezenrijden 2017 © Omroep Zeeland
Volgens Minderhoud is dat ook de reden dat er op zo'n kampioenschap veel publiek afkomt uit de omliggende dorpen. Op de Folkloristische dagen in augustus gaat het bijvoorbeeld veel meer om het "pronken met de sjezen en het zorgen dat de traditie niet verloren gaat".
<p><strong>Winnaars van eerdere edities</strong><br> 2016 Joyce en Jan Jobse Oostkapelle<br> 2015 Laeticia den Boer en Jelle van Stee Ritthem<br>2014 Door omstandigheden geen wedstrijd<br>2013 Linda Minderhoud en Adrie Buijs Ritthem - Souburg<br>2012 Patty en Helm Brouwer Westkapelle - Aagtekerke<br>2011 Patty en Helm Brouwer Westkapelle - Aagtekerke<br>2010 Ilona en Marco Janse Meliskerke<br>2009 Joyce en Jan Jobse Oostkapelle<br>2008 Digna de Visser en Martin Brouwer Ritthem<br>2007 Moniek Corbijn en Dennis Willeboordse Gapinge<br>2006 Digna de Visser en Martin Brouwer Ritthem </p>
Het Zeeuws Kampioenschap werd dit jaar georganiseerd door de Westkappelse Ringrijdersvereniging, die dit jaar ook haar veertigjarig bestaan viert. Maar omdat het om een officiële wedstrijd ging was de wedstrijdleiding in handen van de overkoepelende Zeeuwse Ringrijdersvereniging.