Winst voor Rick van Breda in Omloop van de Braakman

Rick van Breda van Team Monkey Town heeft de Omloop van de Braakman gewonnen. Van Breda zat mee in de ontsnapping die in de laatste vijftig kilometer ontstond in een koers die zich liet tekenen door de wind. De renner uit Den Helder bleef in de slotfase zijn teamgenoot Peter Schulting uit Lemele en Rick Ottema uit Groningen voor.

In het eerste deel van de ruim 180 kilometer lange koers werd het peloton mede door de harde wind uit elkaar getrokken, waardoor er verschillende groepen ontstonden. Met nog honderd kilometer te rijden reed er een groep met dertig renners voorop in de koers.

Op 45 kilometer van de streep sprong een kopgroep van zes renners weg uit de grote groep. Dit bleek de beslissende groep te zijn, want zowel Rick van Breda als Rick Ottema zat in die ontsnapping mee. Later sloten daar nog zes renners bij aan, waardoor de kopgroep uit twaalf renners bestond.

De leiders in de Omloop van de Braakman op een van de kasseistroken. (foto: Omroep Zeeland)

In de plaatselijke slotrondes rondom Philippine was het Rick van Breda die samen met Jaap Kooijman en Rick Ottema ten aanval trok. Daarna kwam hier nog een drietal renners waaronder Peter Schulting bij waarmee de finale was begonnen.

In de slotkilometer plaatste Rick van Breda zijn laatste aanval voor de zege, zijn ploegmaat Peter Schulting sprong er achteraan waardoor er een één-tweetje ontstond voor Monkey Town. Rick Ottema van Alecto Cyclingteam maakte het podium compleet in Philippine.

Deel dit artikel:

Reageren