Zeeland in actie voor Sint-Maarten

Zeeland in actie voor Sint-Maarten
Zeeland in actie voor Sint-Maarten © Omroep Zeeland
Zeeland in actie voor Sint-Maarten
Vijf HZ-studenten uit Sint-Maarten wilden nadat Irma het eiland had verlaten, eigenlijk maar een ding; terug naar huis en helpen. Maar dat was onmogelijk. Daarom zijn ze een inzamelingsactie begonnen en verzamelen ze allerhande spullen die ze naar Sint-Maarten willen sturen. Iedereen die wil, kan zijn spullen brengen naar de aula van de hogeschool in Vlissingen. Zwieren, zwaaien, rondjes draaien

Kermis

Vanmiddag start de kermis in Terneuzen. Collectanten van het Rode Kruis grijpen die gelegenheid aan om te gaan collecteren. Ook een aantal cafés in het centrum dragen hun steentje bij door alle fooien te doneren. De gemeente Terneuzen heeft al aangekondigd 10.000 euro te doneren.
En in Middelburg ging de 9-jarige Liva Nieuwenkamp vandaag na school op stap voor een ouderwets 'heitje voor een karweitje'.
Liva Nieuwenkamp op weg naar haar volgende klant voor een Heitje voor een karweitje
Liva Nieuwenkamp op weg naar haar volgende klant voor een Heitje voor een karweitje © Omroep Zeeland

Knippen

In Kamperland hebben alle kapsalons de koppen bij elkaar gestoken en gezamenlijk besloten een deel van de omzet van september te doneren aan het Rode Kruis voor de getroffen gebieden in de Caraïben. En daar komen ook alle fooien bij.
Knippen voor Sint-Maarten

Watersnoodramp

Na de watersnoodramp in 1953 doneerden de Nederlandse Antillen kleding, dekens, suiker en koffie, zaklantaarns en bestelwagens, ter waarde van 166.383 gulden. Mede om die reden staan er nu in het museum collectebussen waar bezoekers hun donatie kunnen doen.
De Zeeuwen zijn, volgens oprichtster Ria Geluk van het Watersnoodmuseum, moreel verplicht te helpen: "In het licht van de hulp die wij mochten ontvangen toen, en de mate van welvaart die we nu hebben, zullen we deze mensen moeten steunen."

Lees ook: