Deel A58 dicht, nieuwe borden moeten verkeerschaos voorkomen

Deel A58 dicht, nieuwe borden moeten verkeerschaos voorkomen
Deel A58 dicht, nieuwe borden moeten verkeerschaos voorkomen © OZ
File op de A58 door werkzaamheden
File op de A58 door werkzaamheden © OZ
De rijbaan richting Bergen op Zoom is vrijdagavond 20.00 uur afgesloten tussen 's-Gravenpolder en Rilland. Het verkeer wordt omgeleid via de Oude Rijksweg (N289). En sinds vrijdagavond 21.00 uur wordt het verkeer al van de A58 gestuurd bij Goes, op knooppunt De Poel. Pas maandagochtend 06.00 uur gaat de weg weer open.

Urenlang vast

Vorig weekend ging daar ook al een deel van de A58 dicht voor werkzaamheden. Dat leidde tot lange files op de A58 en op de omleidingsroute over de Oude Rijksweg. Weggebruikers stonden urenlang vast en sommige bestuurders gingen zelfs spookrijden om aan de file te ontsnappen. Weggebruikers werd aangeraden om helemaal via de Zeelandbrug of de Westerscheldetunnel om te rijden.
Duitse toeristen op de A58
Duitse toeristen op de A58 © Anne-Marie van Iersel uit Koudekerke
Onderdeel van het probleem was dat Rijkswaterstaat er niet op had gerekend dat er zoveel Duitse toeristen dat weekend huiswaarts reden. Rijkswaterstaat heeft de verkeerschaos van afgelopen weekend onderzocht, om herhaling te voorkomen.

Betere omleidingsborden

De rijksdienst trekt de conclusie dat de werkzaamheden wel gewoon door kunnen gaan, maar dat nieuwe, betere omleidingsborden een herhaling van de problemen moet voorkomen. Of dat ook daadwerkelijk gaat lukken is nog maar de vraag, dat moet vanavond en dit weekend blijken.
De werkzaamheden uitstellen tot een ander tijdstip of alleen 's nachts werken heeft volgens Rijkswaterstaat geen zin. Er moet nu eenmaal bij bepaald weer gewerkt worden. Voor asfaltering moet het bijvoorbeeld warm genoeg zijn, dus is 's nachts of in de winterperiode werken geen optie.
Auto's op de A58 bij Goes
Auto's op de A58 bij Goes © André Vermeulen uit Goes.
Voor de Duitse toeristen wordt op het informatiebord bij de afslag naar de Sloeweg, dat verkeer de weg wijst naar Terneuzen en Antwerpen, ook de bestemming Aken toegevoegd. En op het bord vlak voor Goes, met daarop de omleidingsroute over Schouwen-Duiveland, wordt nu ook Duitsland toegevoegd als bestemming. Eerder stonden op dat bord alleen de bestemmingen Rotterdam en Breda.

Lees ook: