Opnieuw grote vertraging op de A58 Zeeland uit

Opnieuw grote vertraging op de A58 Zeeland uit
Opnieuw grote vertraging op de A58 Zeeland uit © Omroep Zeeland
Opnieuw files door werkzaamheden aan de A58
Zaterdag was het hoogtepunt het einde van de ochtend en begin van de middag. Zondag liep het vooral aan het einde van de middag dicht. Een week eerder waren er op hetzelfde traject ook al lange files, om dezelfde reden: werkzaamheden.
Een deel van de A58 bij Kruiningen is het hele weekend dicht en zowel op de A58, voor de afslag naar de Oude Rijksweg (N289), als op die weg zelf stonden lange files.

'Niet opgelet'

Sommige automobilisten die zaterdag in de file stonden zeggen dat het deels hun eigen fout was. "Ik heb eerlijk gezegd niet zo opgelet", zegt één filerijder. En ook een Duitse toerist geeft toe dat hij de borden gewoonweg niet gezien had. "Ik heb alleen op mijn TomTom gekeken."
Ons advies is om om te rijden. Als je desondanks doorrijdt dan loop je het risico dat je in die vertraging komt te staan.
Martin Oosse van Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat had nog wel extra borden geplaatst om een verkeerschaos te voorkomen, zoals vorig weekend. Toen werd ook een deel van de A58 afgesloten en dat leidde niet alleen tot lange files, sommige weggebruikers gingen zelfs spookrijden om aan de file te ontsnappen.
Dat er zulke lange files ontstaan komt volgens Rijkswaterstaat onder meer door de Belgische en Duitse toeristen. De verwachting was dat hun aantal inmiddels wel omlaag zou gaan, maar er gaan nog altijd meer Duisters en Belgen de A58 op dan Rijkswaterstaat had verwacht.

Extra borden

Ondanks de extra borden kwam het verkeer op de A58 en op de omleidingsroute via de N289 opnieuw vast te staan. Volgens Martin Oosse van Rijkswaterstaat is dat ook niet te voorkomen bij dit soort werkzaamheden.
ITEM Werkzaamheden A58 RWS
De werkzaamheden uitstellen tot een ander tijdstip of alleen 's nachts werken heeft volgens hem geen zin. Er moet nu eenmaal bij bepaald weer gewerkt worden. Voor asfaltering moet het bijvoorbeeld warm genoeg zijn, dus is alleen 's nachts of in de winterperiode werken geen optie.
Hij adviseert automobilisten om voor het vertrek te controleren of er file staat en als dat nodig is om te rijden via de Zeelandbrug of de Westerscheldetunnel. "Ons advies is om om te rijden. Als je desondanks doorrijdt dan loop je het risico dat je in die vertraging komt te staan", aldus Oosse.

Colonne van werkverkeer

Sinds vrijdagavond is de A58 afgesloten tussen Goes en 's-Gravenpolder. Een automobilist filmde vanmorgen de colonne van werkverkeer op de afgesloten snelweg.
Colonne aan werkverkeer bij werkzaamheden op A58
Rijkswaterstaat adviseert automobilisten om te rijden via Schouwen-Duiveland (N57 of N256) of de Westerscheldetunnel (N62). Maandagochtend vroeg gaat de weg weer open.
Wie voor de zuidelijke route via de Westerscheldetunnel kiest, komt na de tunnel nog een omleidingsroute tegen. Er wordt daar ook aan de weg gewerkt. Het verkeer in beide richtingen moet daar omrijden via het sluizencomplex. En van 16.00 tot 16.30 uur wordt de Westbuis, richting Terneuzen, even afgesloten om de omleidingsborden weg te halen.

Lees ook: