Hoek schakelt advocaat in na strafschoppenkwestie

Hoek-voorzitter Art van der Staal
Hoek-voorzitter Art van der Staal © Omroep Zeeland
Hoek-voorzitter Art van der Staal reageert op de strafschoppenkwestie bij Lisse-Hoek
ITEM Lisse-Hoek Art van der Staal
Hoek heeft na afloop van de wedstrijd officieel protest ingediend tegen de uitslag van de wedstrijd, zegt Van der Staal. "De strafschoppen zijn onreglementair genomen. Het is de vraag of dat de uitslag beïnvloed heeft, maar de KNVB is blijkbaar niet zeker. De zaak is overdragen aan de aanklager betaald voetbal."
Volgens een woordvoerder van de KNVB klopt het niet dat de zaak overdragen is aan de aanklager betaald voetbal. "Wat we doen is advies vragen aan twee instanties hoe we hiermee om moeten gaan. Wij vragen advies aan de IFAB (International Football Associaton Board) en aan de adviesgroep spelregels veldvoetbal van de KNVB."
Volgens Van der Staal moet 'het recht zegevieren'. Het is voor de club niet alleen vanuit sportief oogpunt belangrijk om de volgende ronde te halen. Ook financieel. Plaatsing voor de tweede ronde levert de club namelijk vijftienduizend euro op. "Voor mij telt alleen het sportieve aspect."
Koen Fokkema (Lisse) tussen Reguillo Vandepitte en Fabian Wilson van Hoek
Koen Fokkema (Lisse) tussen Reguillo Vandepitte en Fabian Wilson van Hoek © Orange Pictures
Volgens Van der Staal was er veel onduidelijk toen de strafschoppen genomen moesten worden. "Dat begrijp ik van onze keeper en de spelers. Het was moeilijk om te kunnen concentreren." In de strafschoppenserie miste Hoek twee strafschoppen (Vandepitte en Chergui). Lisse mist één strafschop.
De KNVB heeft al laten weten dat de zaak momenteel onderzocht wordt. "Wij kijken wat de uitspraak is van de KNVB. Wij kijken of dat juridisch past. Als onze advocaat vindt dat de KNVB een verkeerde beslissing heeft genomen, zullen wij in beroep gaan", aldus Van der Staal.
Lisse nam de strafschoppen beter dan Hoek
Lisse nam de strafschoppen beter dan Hoek © Orange Pictures
Inmiddels heeft ook het bestuur van Lisse een verklaring afgegeven. "Ondanks dat de scheidsrechter een afwijkende volgorde heeft gehanteerd, is na de serie van vijf penalty's de stand gelijk. Hierin is niet één vereniging geweest die voordeel hiervan heeft gehad van het hanteren van deze ABBA variant. De beslissing viel toen de serie om en om was gestart. Wij zijn dan ook van mening dat de uitslag zou moeten blijven zoals deze is. FC Lisse door naar de laatste 32", aldus de verklaring op de website van de club.

Loting

Vanavond wordt na afloop van het bekerduel SDC Putten - PSV geloot voor de tweede ronde van de KNVB Beker. Omdat nog niet duidelijk is welke ploeg doorgaat, zit er een balletje in de koker met zowel de naam van Hoek als Lisse daarop, laat de KNVB weten.

Lees ook: