Hoek gelooft in bekeravontuur en ontwerpt speciale sjaal

Hoek gelooft in bekeravontuur en ontwerpt speciale sjaal © Orange Pictures
De wedstrijd tussen Lisse en Hoek in de eerste ronde van de KNVB-beker eindigde na negentig minuten in 1-1 en ook de verlenging leverde geen winnaar op (eindstand 2-2). Daardoor moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Het ABBA-systeem

Scheidsrechter Nagtegaal uit Hendrik Ido Ambacht liet die nemen volgens het ABBA-systeem, waarmee bij de UEFA geëxperimenteerd wordt. Normaal gesproken worden strafschoppen om en om genomen.
Hoek heeft op dit moment een advocaat ingeschakeld omdat ze 'het recht willen laten zegevieren.' Naast dat de club graag in de volgende ronde wil spelen tegen Heracles Almelo, krijgt de club met plaatsing voor de tweede ronde 15.000 euro.
De sjaal-actie van Hoek kwam als antwoord op een tweet van het account van FC Lisse die een sjaal ontworpen waarin de logo's van beide clubs te zien zijn: