Acht bezwaren ingediend tegen plan Brouwerseiland

Zo moet Brouwerseiland eruit komen te zien. Artist impression
Zo moet Brouwerseiland eruit komen te zien. Artist impression © Zeelenberg Architectuur
Behalve een beroep hebben vier partijen ook een schorsingsverzoek ingediend, laat de Raad van State weten. Met dit verzoek willen ze voorkomen dat de werkzaamheden voor Brouwerseiland al beginnen, terwijl de bezwaarprocedure nog loopt.

Spoedprocedure

De Raad van State gaat nu een zitting plannen om de spoedprocedure te behandelen. Een datum van die zitting is nog niet bekend.
<p>Brouwerseiland is een project van projectontwikkelaar Matthijs Zeelenberg. Hij wil in het Grevelingenmeer dertien eilanden opspuiten en daar 325 vakantievilla's op zetten. Surfers zeggen dat door de komst van Brouwerseiland hun surfspot verloren gaat, waar nu mensen vanuit heel Europa naartoe komen. Natuurorganisaties zijn ook fel gekant tegen de plannen zij vrezen voor de teloorgang van natuur in het meer. </p>
Begin deze maand startte de Zeeuwse Milieufederatie een crowdfundingsactie om een procedure te kunnen starten bij de Raad van State. Hoewel de ZMf verwachtte twee maanden nodig te hebben om voldoende geld binnen te halen, was dat doel al binnen een week behaald.

Lees ook: