Peijs: Kazerne een cadeautje?! Die mocht ik niet aannemen

Peijs: Kazerne een cadeautje?! Die mocht ik niet aannemen
Peijs: Kazerne een cadeautje?! Die mocht ik niet aannemen © Wim de Visser
Karla Peijs
Karla Peijs © Omroep Zeeland
"Wie verzint zoiets?", gaat Peijs verder. Van de naam Ybeltje Berckmoes heeft ze tot op de dag van vandaag nog nooit gehoord. Toch voelt Peijs zich gedwongen zich te verdedigen: "De komst van de marinierskazerne was een serieuze afweging. Er waren twee plaatsen in de race voor de kazerne. Een van die plaatsen was Vlissingen."

Afreageren

Behalve Peijs wordt in het boek ook VVD-kamerlid André Bosman uit Middelburg genoemd. Volgens Berckmoes zou hij het besluit om de marinierskazerne naar Vlissingen te verhuizen hebben 'voorgekookt'.
Bosman moet lachen als hij om een reactie wordt gevraagd, maar wil niet inhoudelijk reageren: "Het gaat hier om een collega die niet goed uit de verf is gekomen (als kamerlid, red.) en haar teleurstelling ergens op moet afreageren."

Vijf euro

Peijs wil nog toevoegen dat de marinierskazerne absoluut geen cadeautje was: "Een cadeautje van 200 miljoen?! Het is niet even op een middag beslist. Aan deze beslissing zijn jaren voorafgegaan", aldus Peijs, die nog wil opmerken: "Ik mocht helemaal geen cadeautjes aannemen van boven de vijf euro."

Lees ook: