Hoek: 'Wij kunnen alleen maar winnen'

Hoek-keeper Jordi de Jonghe zou het geweldig vinden als ze toch nog winnen
Hoek-keeper Jordi de Jonghe zou het geweldig vinden als ze toch nog winnen © Orange Pictures
Doelman Jordi de Jonghe, die vorige week één strafschop stopte van FC Lisse, noemt de beslissing van de KNVB om de strafschoppen over te laten nemen een herkansing. "Op basis van de wedstrijd vond ik al dat wij verdienden te winnen. Penalties overdoen is voor zowel een keeper als een speler niet makkelijk." De Jonghe verwacht volgende week nog een keer te trainen op strafschoppen. "Al blijft het een loterij, maar het zou toch geweldig zijn als we toch nog winnen van Lisse."

Extra bus

Jan Mieras, voorzitter van de supportersvereniging, merkte al dat veel animo onder de supporters is om Hoek in Lisse te ondersteunen. "Ik heb al diverse mailtjes gekregen met de vraag of er weer een extra bus naar Lisse gaat rijden." Mieras denkt dat ook dat er volgende week woensdag (wanneer de nieuwe strafschoppenreeks gepland staat) veel Hoekenezen zullen afreizen naar Zuid-Holland. "Ik had er niet op gerekend, maar het kan voor ons nog leuk worden. De druk ligt bij Lisse."

Verslaggever Marc van Dam was maandagavond bij de training van Hoek:

ITEM Hoek D2

Regeltjes

Hoek-voorzitter Art van der Staal ziet dat ook zo. "Ons voordeel is dat wij alleen maar kunnen winnen. Zij kunnen alleen maar verliezen." Van der Staal is blij met de uitspraak van de KNVB en vindt het ook terecht dat er actie wordt ondernomen tegen de dwaling van de scheidsrechter. "Bij de bekerwedstrijden verandert er op dit moment zo veel." De voorzitter doelt op de nieuwe regel omtrent geschorste spelers en dat er een vierde wissel toegepast mag worden in de verlenging. "Met zo veel wijzigingen ga je er vanuit dat de scheidsrechter weet wat hij doet."

Lees ook: