Middelburg maakt inhaalslag: woning voor 117 statushouders

Middelburg maakt inhaalslag: woning voor 117 statushouders
Middelburg maakt inhaalslag: woning voor 117 statushouders © OZ
© Omroep Zeeland
Middelburg had vorig jaar de grootste achterstand van alle Zeeuwse gemeenten als het gaat om het huisvesten van statushouders.
De gemeente verklaart de inhaalslag door de actievere samenwerking met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), Woningbouwvereniging Arnemuiden, Vluchtelingenwerk en makelaar Villex.

Groepswoningen

De 117 vluchtelingen met een verblijfsvergunning die de gemeente moest huisvesten zijn verdeeld over vijftien woningen en drie groepswoningen.
De grootste groepswoning - het voormalige pand van woningcorporatie Woongoed aan de Buitenruststraat- is begin augustus geopend en biedt plaats aan dertig statushouders. Twee andere groepswoningen die al in 2016 werden geopend zijn het Graaf Mauritshuis in de binnenstad waar zestien statushouders wonen en een voormalig pand van Juvent in Nieuw Middelburg waar acht vluchtelingen met een verblijfsvergunning verblijven.
De gemeente Middelburg kwam vorig jaar met het plan statushouders in gewone woningen te huisvesten en riep daarbij de hulp in van particuliere verhuurders en woningeigenaren. Dat heeft echter niets opgeleverd en alle statushouders zijn gehuisvest bij woningcorporaties.

Lees ook: