Hoe goed zijn de Zeeuwse voetballers in FIFA 18

Hoe goed zijn de Zeeuwse voetballers in FIFA 18
Hoe goed zijn de Zeeuwse voetballers in FIFA 18 © Omroep Zeeland
Boere, die vorig seizoen topscorer werd van de Jupiler League, verdiende een transfer van FC Oss naar FC Twente. De aanvaller krijgt 68 als eerste rating in FIFA.
Naast Boere debuteert ook de Daan Klomp uit Wissenkerke in de nieuwe editie van de voetbalgame. Klomp is selectielid van Eredivisieclub NAC Breda, maar verhuurd aan FC Oss dat uitkomt in de Jupiler League.
Bart Nieuwkoop uit Tholen staat voor zijn derde seizoen in de voetbalgame van EA Sports. De Feyenoorder werd vorig jaar kampioen van Nederland en ziet zijn waarde stijgen van 68 naar 71.
Ook de voor HSV-uitkomende Rick van Drongelen heeft dit jaar een hogere status in FIFA. Zijn transfer van Sparta Rotterdam naar Duitsland heeft hem een stijging van 65 naar 68 opgeleverd.
Rating
Bij het voetbalspel FIFA krijgt elke speler een bepaalde rating mee. De Portugees Cristiano Ronaldo heeft de hoogste waarde in deze jaargang: 94. De waarde zegt iets over de kwaliteit van een speler. Op het kaartje staan ook sub-waardes. Zo staat DEF bijvoorbeeld voor hoe goed een speler kan verdedigen en SHO voor zijn schietkwaliteiten.
De kaartjes bestaan uit drie verschillende kleuren. Een goud kaartje krijgt de spelers als zijn waarde boven de 74 zit. Zilver is voor spelers tussen 65 en 74. Alle voetballers met een rating van 64 en minder zijn brons.