'Dief in scootmobiel'-verhaal blijkt een leugen

'Dief in scootmobiel'-verhaal blijkt een leugen
'Dief in scootmobiel'-verhaal blijkt een leugen © oz
© Politie
De huishoudelijke hulp beweerde vorige week vrijdag dat ze het duo had betrapt. Ze zouden haar hebben geslagen en daarna zouden ze zijn weggevlucht richting de moskee aan de Leeuwenlaan.

Signalement

De politie verspreidde een signalement van het tweetal. Er kwamen veel tips binnen over deze zaak en diezelfde middag nog werden een man en een vrouw aangehouden die aan het signalement voldeden. Ze werden verhoord en daarna vrijgelaten.
Gaandeweg het politieonderzoek gingen de agenten steeds meer twijfelen aan de verklaring van de huishoudelijke hulp. Daarom werd ze gisteren aangehouden en naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht.

Meerdere keren geld gestolen

Tijdens het verhoor bekende ze dat ze al meerdere keren geld heeft gestolen van de 80-jarige vrouw. Om dat te verhullen, verzon ze vorige week het verhaal over de twee dieven.
Ze gaf daarbij aan de politie een hele specifieke omschrijving. Het blijkt te gaan om twee mensen die zij van vroeger kent en waarmee ze nu ruzie heeft. Ze heeft nu bekend dat dat ze deze twee mensen valselijk heeft beschuldigd.

Lasterlijke aanklacht

Tegen de inwoonster uit Terneuzen wordt proces-verbaal opgemaakt voor diefstal van geld, het doen van een valse aangifte en het doen van een lasterlijke aanklacht tegen het tweetal, die ten onrechte een nacht hebben vastgezeten. Ze is inmiddels weer op vrije voeten gesteld, maar moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor haar daden.

Lees ook: