Twee jaar cel geëist tegen broers in verkrachtingszaak

Twee jaar cel geëist tegen broers in verkrachtingszaak
Twee jaar cel geëist tegen broers in verkrachtingszaak © OZ
© Omroep Zeeland
Het incident vond plaats in 2013 en het slachtoffer was destijds zeventien jaar oud. Zij woonde in een opvanghuis in Middelburg. De jongste broer had al enige tijd contact met het meisje via datingsite Badoo. Toen de twee met elkaar afspraken, kwam hij haar ophalen met een auto waar al 2 mannen inzaten. Volgens het slachtoffer zouden ze een rondje gaan rijden. Maar het viertal reed naar Serooskerke. Daar zou het meisje zijn verkracht door de oudste broer. De derde man zou dat ook van plan zijn geweest, maar zag daar vanaf omdat het slachtoffer hevig bloedde. Van deze derde man ontbreekt ieder spoor.

Loverboypraktijken

Hoewel de jongste broer het slachtoffer niet heeft verkracht, eist het OM voor allebei een even zware straf. De officier van justitie spreekt van 'Loverboypraktijken' en rekent het de jongste broer zwaar aan dat hij alles heeft geregisseerd en niet heeft ingegrepen. Volgens hem zou het slachtoffer speciaal zijn uitgezocht omdat ze minderbegaafd is. Hij is van mening dat het meisje is 'getarget als zwak poppetje'. Het meisje heeft psychische problemen, waardoor zij geen 'nee' zou kunnen zeggen tegen seksuele verzoeken.
De advocaten van de broers hebben de rechter gevraagd om vrijspraak. Het meisje heeft psychische problemen en zou de verkrachting volgens hen hebben verzonnen omdat ze door de jongste broer was afgewezen. De broers ontkennen de verkrachting volledig. Het meisje is volgens één van de advocaten 'labiel, suïcidaal en beïnvloedbaar' en zou daardoor niet betrouwbaar zijn als getuige.

Schadevergoeding

Het OM eist naast gevangenisstraf ook een voorlopige schadevergoeding van 1.250 euro. Het slachtoffer zegt sinds de verkrachting te lijden aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS) en wordt daar sindsdien voor behandeld.
De rechter doet 18 oktober uitspraak in de zaak.