Zeeland wordt wakker: straatroof, vermiste vrouw en dierenvoedselbank

Zeeland wordt wakker: straatroof, vermiste vrouw en dierenvoedselbank
Zeeland wordt wakker: straatroof, vermiste vrouw en dierenvoedselbank © Omroep Zeeland
© Politie Zeeland - West-Brabant

Straatroof

De politie onderzoekt een poging tot straatroof in Middelburg. Twee mannen en een vrouw zouden gisteravond hebben geprobeerd iemand te beroven in de omgeving van de Westmede en het Meiveld, bij het tunneltje onder de Schroeweg. Na de straatroofpoging zouden de drie zijn weggerend. Het gaat volgens de politie om twee mannen van 25 tot 30 jaar oud, mogelijk van Marokkaanse afkomst, en een mollige vrouw van rond de 25 jaar met donker haar en paarse kleding.

Lees ook:

Vermiste Duitse vrouw
Vermiste Duitse vrouw © Politie

Vermist

De politie heeft de foto verspreid van een 50-jarige Duitse vrouw die sinds maandag wordt vermist vanuit Oostkapelle. Ze heet Gaby Schlusser. Toen ze voor het laatst werd gezien, droeg ze een blauwe of zwarte broek en blauwe, sportieve wandelschoenen en had een felblauwe rugzak van het merk Janssport bij zich. De Duitse fietste op een gehuurde witte Gazelle-fiets van campingverhuur Het Dennenbos.

Lees ook:

Voer voor honden en katten
Voer voor honden en katten © Omroep Zeeland

Dierenvoedselbank

De Dierenvoedselbank Walcheren van Jolanda Lichtenberg uit Vlissingen is een succes. In ruim een half jaar heeft de Facebookgroep al bijna 500 leden. Via de besloten Facebookgroep kunnen mensen die het financieel wat minder hebben, in aanmerking komen voor extra voer voor hun huisdier. Ze wil nu een stichting oprichten die zich inzet voor deze doelgroep.

Lees ook:

Paarden en hond op strand Westduin
Paarden en hond op strand Westduin © Ria Brasser uit Oost Souburg

Het weer:

Er is vandaag vrij veel bewolking, maar het blijft droog. Er waait een matige tot krachtige zuidwestenwind en het wordt 15 of 16 graden. Vanavond gaat het geleidelijk af en toe regenen.