Lied Paskal Jakobsen op nieuwe album Rob de Nijs

Lied Paskal Jakobsen op nieuwe album Rob de Nijs
Lied Paskal Jakobsen op nieuwe album Rob de Nijs © Omroep Zeeland
Rob de Nijs
Rob de Nijs © Henk Bezemer [CC BY-SA 4.0]
De inmiddels 74-jarige zanger Rob de Nijs zingt op het album ook werk van Frédérique Spigt, Daniël Lohues, Spinvis en Jan Rot. Ook werkt hij weer samen met zijn ex-vrouw en tekstschrijver Belinda Meuldijk.
Het nieuwe album Niet Voor Het Laatst is de opvolger van Nieuwe Ruimte uit 2014. De albumpresentatie is op 25 oktober in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.
<p>De carrière van De Nijs gaat terug tot begin jaren zestig. Zijn doorbraak beleeft hij met <em>Ritme van de Regen</em>. Na een korte inzinking blaast hij zijn loopbaan nieuw leven in door rollen in de kinderseries <em>Oebele</em> en <em>Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Meneer?</em></p><p>In de jaren zeventig en tachtig zit zijn zangcarrière weer in de lift, dankzij hits als <em>Jan Klaassen de Trompetter</em>, <em>Dag Zuster Ursula, Het Werd Zomer </em>en <em>Zet Een Kaars Voor Je Raam Vannacht</em>. Grootste hit, en enige nummer 1-hit, is <em>Banger Hart</em> uit 1997. In 2004 ontvangt hij een Edison voor zijn gehele oeuvre. Rob de Nijs is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.</p>