De maat is vol voor Zeeuwse corporatiemedewerkers

Personeel van Zeeuwse woningcorporaties voert opnieuw actie voor een betere cao en meer loon. Om 7.30 uur vanochtend begon in Vlissingen een regionale actiebijeenkomst op het kantoor van corporatie l'escaut woonservice. Enkele tientallen medewerkers van verschillende Zeeuwse corporaties hebben zich bij l'escaut verzameld. De corporatiemedewerkers zijn niet tevreden over hun cao en willen een beter salaris.

27 maart namen 79 personeelsleden van Zeeuwse woningcorporaties al deel aan de landelijke actiedag in Utrecht. "Nu zijn we bezig om overal in het land regionale verrassingsacties te organiseren", vertelt Petra Akkermans van vakbond FNV. Onder het mom 'met honing vang je meer vliegen dan met azijn' boden vakbonden FNV en CNV vanochtend een taart aan de directie van l'escaut woonservice.

'Al jaren geen fatsoenlijke loonsverhoging'

Met de taart roepen de Zeeuwse corporatiemedewerkers directeur Robert de Ridder van l'escaut op om met zijn Zeeuwse medebestuurders een signaal af te geven aan werkgeversorganisatie Aedes. "Dat hun medewerkers een goed cao verdienen", legt Leo de Witte, FNV-kaderlid en allround technisch-bouwkundig medewerker bij l'escaut uit.

Voor De Witte en zijn collega's is de maat vol. "We hebben al jaren geen fatsoenlijke loonsverhoging gehad", vertelt De Witte. "De werkgeversvoorstellen zijn vér onder de norm. We worden niet gewaardeerd om onze werkzaamheden." Behalve meer loon eisen de vakbonden maatregelen om de werkdruk te verlagen en stellen ze een generatiepact waardoor oudere werknemers een aangepast werkpakket krijgen.

Directeur Robert de Ridder van woonservice l'escaut snijdt de in ontvangst genomen taart aan. (foto: Omroep Zeeland)

Directeur Robert de Ridder zegt zijn best te doen om vakbonden en werkgevers snel weer met elkaar om de tafel krijgen. "Er wordt al heel lang gesproken over een nieuwe cao, er hebben al acht onderhandelingsrondes tussen werkgevers en bonden plaatsgevonden, het duurt al meer dan een jaar. Dat is niet goed."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
actie loonsverhoging cao woningcorporaties staken
Deel dit artikel:

Reageren