Problemen Emergis met zorgverzekeraars zijn opgelost

Problemen Emergis met zorgverzekeraars zijn opgelost
Problemen Emergis met zorgverzekeraars zijn opgelost © Omroep Zeeland
De problemen met twee zorgverzekeraars zijn definitief opgelost
De problemen met twee zorgverzekeraars zijn definitief opgelost © Omroep Zeeland
Met CZ waren de problemen vrij snel opgelost, maar met zorgverzekeraar Zilveren Kruis liepen de gesprekken vorige maand nog vast.

Patiëntenstop

Zilveren Kruis weigerde bij te betalen, omdat de zorgverzekeraar nog wachtte op extra gegevens van Emergis. De gesprekken liepen volgens Emergis-directeur Paul de Schipper zo stroef, dat hij half september zich genoodzaakt voelde een patiëntenstop in te voeren. Dat betekende dat mensen op de wachtlijst nog wel geholpen werden, maar nieuwe Zilveren Kruis-patiënten de rest van het jaar niet meer aan konden kloppen.

Op het matje

Daarop werden Emergis en Zilveren Kruis bij de Nederlandse zorgautoriteit op het matje geroepen. Die heeft beide partijen gewezen op hun gezamenlijke verantwoordelijkheid om zorg te verlenen. Na het gesprek werd de patiëntenstop opgeheven en de gesprekken hervat.
Met als resultaat dat Zilveren Kruis nu met extra geld over de brug komt. Daarop kan Emergis garanderen dat alle patiënten tot en met het einde van het jaar terecht kunnen als ze psychiatrische zorg nodig hebben.

Lees ook: