Burgemeester Stapelkamp van Kapelle naar Aalten

Burgemeester Stapelkamp van Kapelle naar Aalten
Burgemeester Stapelkamp van Kapelle naar Aalten © OZ
De heer en mevrouw Stapelkamp
De heer en mevrouw Stapelkamp © Omroep Zeeland
Anton Stapelkamp (ChristenUnie) is sinds 25 februari 2011 burgemeester van Kapelle. Zijn nieuwe gemeente Aalten telt 27.000 inwoners, van wie er 15.000 in de hoofdplaats Aalten wonen.
<p>Anton Stapelkamp werd op 21 oktober 1961 geboren in Den Haag. </p><p>Vanaf 2001 was hij dagelijks bestuurder bij de Rotterdamse deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. </p><p>Voordat hij burgemeester werd van Kapelle was Stapelkamp docent op het ROC Albeda College in Rotterdam. </p><p>Tijdens zijn burgemeesterschap stapte hij eind 2014 over van het CDA naar de ChristenUnie. </p><p>In februari van dit jaar begon Stapelkamp aan zijn tweede termijn als burgemeester van Kapelle. </p>
Stapelkamp is nu 56 jaar en zegt nog één keer een burgemeesterschap van een grotere gemeente te ambiëren. Dat wordt dus Aalten. Daar staat onder meer de boerenhoeve het Stapelkamp, die volgens de overlevering in 1483 is gebouwd.
Anton zelf heeft daar overigens niet gewoond. "Wel mijn opa en zijn broers, en mijn vader zat er in de oorlog als onderduiker".
2017 is een druk jaar met wisselingen van burgemeesters in Zeeland. René Verhulst verkaste van Goes naar Ede, met dezelfde reden; werken in een grotere gemeente. Daarnaast werden in Reimerswaal, Sluis en Borsele nieuwe burgemeesters geïnstalleerd. Respectievelijk José van Egmond, Marga Vermue en Gerben Dijksterhuis werden benoemd. Goes heeft momenteel een waarnemend burgemeester, te weten Herman Klitsie.

Lees ook: