Nieuwehovendijk Nieuwvliet: asfalteren en verbreden, ondanks bezwaren omwonenden

De Nieuwehovendijk in Nieuwvliet mag verbreed worden en geasfalteerd. Dat heeft het college van B&W van de gemeente Sluis donderdagavond besloten. Roompot Vakanties wil de weg gebruiken voor het bouwverkeer voor de aanleg van vakantiepark Noordzee Beach Village.

(foto: Actiegroep Zeekraal)

Omwonenden van de Nieuwehovendijk maken zich grote zorgen over hun dijk. Ze zijn bang voor veel extra bouwverkeer. "Er zijn al vier ingangen van het park", zei Inez de Groote van de actiegroep Zeekraal eerder al. "Waarom moet al dat bouwverkeer over deze dijk? Straks rijden er misschien wel vierhonderd vrachtwagens per dag." Volgens wethouder Ploegaert van de gemeente Sluis zijn er geen argumenten om de aanvraag van Roompot Vakanties te weigeren.

Maatregelen voor veiligheid

Ploegaert wijst erop dat er maatregelen komen voor de veiligheid. "Zo komt er een 15 kilometer zone, blijft de ontsluitingsweg voor de omwonenden open en komen er verkeersregelaars als er meer dan 15 transporten op een dag zijn." Daarnaast zal de gemeente Sluis de weg regelmatig inspecteren.

Roompot investeert 126 miljoen euro in vakantiepark Noordzee Beach Village. Op vijftig hectare komen er in totaal 560 vakantiewoningen.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Zeeuws-Vlaanderen Nieuwvliet roompot dijk
Deel dit artikel:

Reageren