Fietsende vader en zoontje zwaargewond na aanrijding

Fietsende vader en zoontje zwaargewond na aanrijding
Fietsende vader en zoontje zwaargewond na aanrijding © HV Zeeland
Fietsende vader en zoontje zwaargewond na aanrijding
De aanrijding gebeurde rond 19.15 uur ter hoogte van nummer 82. De 41-jarige vader en zijn zoontje fietsten over die weg toen ze werden geschept door een auto. Volgens een getuige reed de auto te hard.
De fietser en het kind werden bij de aanrijding gelanceerd en kwamen op het wegdek terecht. Ze raakten allebei zwaargewond. Meerdere omstanders zijn meteen na het ongeluk toegesneld. Ze hebben eerste hulp verleend in afwachting van de aankomst van de hulpverleners.

Twee traumahelikopers

Vanwege het ongeluk zijn twee traumahelikopers opgeroepen. De vader en zoon zijn ieder met een ambulance naar een gereedstaande traumahelikopter gebracht. Vervolgens zijn de slachtoffers met de helikopter naar een ziekenhuis gebracht. Hun toestand is nog onbekend.
Gewonde fietser en zoontje afgevoerd met traumahelikopter
De bestuurder van de auto moest ter plekke een blaastest doen. Daaruit bleek dat de bestuurder te veel had gedronken. Op het bureau is bij de verdachte een ademanalyse afgenomen en die bevestigde de blaastest.

Rijbewijs

De bestuurder bleek de toegestane limiet meer dan twee maal te hebben overschreden (490 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarna is de man voor verhoor naar het politiecellencomplex Torentijd gebracht. Hij zit daar nu nog vast.
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Vanwege dat onderzoek werd de Langevieleweg een tijdlang afgesloten.