Jongen van 13 overleden in zwembad van Goes

Jongen van 13 overleden in zwembad van Goes
Jongen van 13 overleden in zwembad van Goes © HV Zeeland
Jongen van 13 overleden in zwembad van Goes
Twee ambulanceteams en een traumahelikopter zijn met spoed naar het zwembad uitgerukt om de reanimatiepoging over te nemen. Maar eenmaal aangekomen, konden de hulpverleners niets meer betekenen voor het overleden jongetje.

Onderzoek

Wat er precies gebeurd is en hoe het komt dat het jongetje buiten bewustzijn raakte, is nog onbekend. Het zwembad is afgesloten voor onderzoek, meldt de politie.
Ambulances bij zwembad Omnium in Goes na aantreffen levenloos jongetje
Ambulances bij zwembad Omnium in Goes na aantreffen levenloos jongetje © HV Zeeland
Volgens directeur Bart van den Heuvel van sportcentrum Omnium in Goes, waar het zwembad ook onderdeel van is, gebeurde het in een van de spelonderdelen van het zwembad: de Lazy River. "Dat is een soort zwembad waar je op een band doorheen kunt drijven", legt hij uit.

Meteen gaan reanimeren

De jongen was daar met twee vriendjes aan het zwemmen. "Die hebben gezien dat hij niet meer reageerde en hebben hem aan de kant getrokken. Toen is het personeel meteen gaan reanimeren en daarbij werd ook AED ingezet."
Ik kan het me niet eens indenken hoe erg het voor de familie moet zijn. Dit is natuurlijk verschrikkelijk.
Bart van den Heuvel, directeur Omnium
Nadat het gebeurde werd het zwembad ontruimd. "We hebben mensen verzocht om het zwembad te verlaten. Het deel waar het gebeurd is, hebben we meteen afgezet met schermen, zodat er niets meer van te zien was."

Familie op de hoogte

Volgens Van den Heuvel was de familie er niet bij in het zwembad. Ze zijn inmiddels wel al op de hoogte gebracht. "Ik kan het me niet eens indenken hoe erg het voor de familie moet zijn. Dit is natuurlijk verschrikkelijk."

Stichting Slachtofferhulp

Mensen die getuige waren van de tragische gebeurtenis en behoefte hebben aan contact met iemand om daar over te praten, kunnen bellen met de Stichting Slachtofferhulp. Het nummer is 0900-0101.
Het zwembad is zondag weer open, aldus directeur Van den Heuvel.