Adan en De Reus op podium NK Skyrunning

Adan en De Reus op podium NK Skyrunning
Adan en De Reus op podium NK Skyrunning © Facebook Erwin Adan
Het podiumshot met op de tweede plek Erwin Adan
Het podiumshot met op de tweede plek Erwin Adan © Facebook Erwin Adan

Vertical KM

Het NK Skyrunning bestond uit twee onderdelen. Op vrijdag werd de 'Vertical KM' gelopen, waarbij de deelnemers zo snel mogelijk een kilometer omhoog moeten lopen in de Italiaanse bergen. Adan pakte daar een vierde plek bij de mannen. Derde werd Tim van den Broeke uit Vlissingen, die daarmee brons pakte op dit onderdeel. Bij de dames werd De Reus derde.

Skyrace

Het tweede onderdeel stond zaterdag op het programma. Een 29 kilometerlange wedstrijd met ongeveer 2600 klimmeters. Die wedstrijd werd gewonnen door Huub van Noorden uit 's-Heer Abtskerke, die zo Nederlands kampioen skyrace werd. Adan werd derde. Na twee onderdelen betekende dat een zilveren medaille in het algemeen klassement voor het Nederlands kampioenschap Skyrunning. Goud was er voor Diederick Calkoen uit Amsterdam.
De Reus pakt bronzen medaille op NK Skyrunning
De Reus pakt bronzen medaille op NK Skyrunning © Erwin Adan
De Reus pakte een vierde plek bij de skyrace en dat was in het algemeen klassement genoeg voor een bronzen medaille. Linda Valent (Wijk aan Zee) pakte goud en Anouk van der Grift-Claessens uit Noordwijkerhout legde beslag op het zilver.