N59 dicht bij Nieuwerkerk na botsing auto en motor

N59 dicht bij Nieuwerkerk na botsing auto en motor
N59 dicht bij Nieuwerkerk na botsing auto en motor © Politieteam Oosterscheldebekken
© oz
Het ongeluk gebeurde rond 18.00 uur, ter hoogte van hectometerpaaltje 18,5. De hulpdiensten hebben één gewonde, waarschijnlijk de motorrijder, met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De weg was bijna twee uur lang afgesloten.
De traumahelikopter is geland op de parallelweg. Die was daarom korte tijd afgesloten. Na het vertrek van de traumahelikopter werd de parallelweg weer vrijgegeven.

N59 afgesloten

De N59 werd in beide richtingen afgesloten om de hulpverleners ruimte te geven. Het verkeer werd na het vertrek van de traumahelikopter over de parallelbaan geleid. De politie heeft sporenonderzoek verricht. Daarna konden de voertuigen worden geborgen.

Druk

Het is al de hele dag druk op de Zeeuwse wegen, door de combinatie van mooi nazomerweer, de start van de herfstvakantie en meerdere werkzaamheden. Door het ongeluk en de wegafsluiting stonden er ook op de N59 flinke files in beide richtingen.
Toen de traumahelikopter was vertrokken en het verkeer er weer langs kon, over de parallelbaan, loste de file Zeeland in al snel weer op. De file Zeeland uit, richting knooppunt Hellegatsplein, had wat meer tijd nodig. Pas na tienen was de file helemaal opgelost.

Lees ook: