Chaotische avondspits door verkeersdrukte, werkzaamheden en ongelukken

Chaotische avondspits door verkeersdrukte, werkzaamheden en ongelukken
Chaotische avondspits door verkeersdrukte, werkzaamheden en ongelukken © @johandegoffau
Nachtelijke file op de A58
Nachtelijke file op de A58 © Walter Beilo uit Vlissingen
Op de A58 Zeeland uit stond er een lange file voor knooppunt De Poel, waar één rijstrook dicht was vanwege werkzaamheden. Het duurde tot na tienen voor die file was opgelost. Volgens de ANWB zorgde de kilometerslange file grote delen van avond voor een vertraging van drie kwartier.

Mondjesmaat doorgelaten

Verder was de N59 een tijdlang dicht bij Nieuwerkerk, vanwege de nasleep van een aanrijding tussen een auto en motor. En vanwege de verkeersdrukte werd het verkeer in de Sluiskiltunnel richting Zelzate maar mondjesmaat doorgelaten, om zo de doorstroming te verbeteren.
Bij Nieuwerkerk zorgde de nasleep van het ongeluk op de N59 voor lange files in beide richtingen. Toen de traumahelikopter was vertrokken kon het verkeer er weer langs, over de parallelbaan. Daarna loste de file Zeeland in al snel weer op. De file Zeeland uit, richting knooppunt Hellegatsplein, had vanwege de grote verkeersdrukte wat meer tijd nodig om op te lossen.

Ernstig gewond

Bij Nieuwdorp raakte een andere motorrijder ernstig gewond bij een val. Hij reed bij de kruising van de Oostenrijkweg met de Belgiëweg West rechtdoor het water in. De gewonde motorrijder is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.
Het was dan ook met alle ongelukken een drukke avond voor de hulpdiensten. Zo gebeurde bij Kapelle nog een ongeluk, daar zijn twee automobilisten door nog onbekende oorzaak frontaal op elkaar gebotst. Twee gewonden werden afgevoerd met ambulances. Bij Aagtekerke is een auto in de sloot beland. De vrouw die de auto bestuurde raakte niet gewond.

Lees ook: