Hoek pakt leiding in periode weer over

Hoek pakt leiding in periode weer over © Omroep Zeeland
Samenvatting Hoek - 's Gravenzande
Na het gelijkspel van vorige week tegen Rijsoord was Hoek de koppositie in de derde periode kwijtgeraakt aan de tegenstander van vandaag 's-Gravenzande. Bij winst zou Hoek de leiding opnieuw kunnen pakken en de ploeg van trainer Jannes Tant begon goed. Daniel Akindayini kreeg in het begin van de wedstrijd een aantal goede mogelijkheden, maar was ongelukkig in de afronding. Toch zorgde de Engelse spits indirect wel voor de voorsprong. Hij werd door de keeper gevloerd in het zestienmetergebied en de bal ging op de stip. Akindayini wilde de bal graag nemen, maar moest hem afstaan aan clubtopscorer Rik Impens, die koel bleef. Na die goal kreeg Hoek via opnieuw Akindayini een kans op 2-0, maar opnieuw scoorde de spits niet.

Twee late goals

In het laatste kwartier van de eerste helft kwam 's-Gravenzande beter in de wedstrijd. Dit leidde tot kans voor Frank Broos, maar hij zag zien inzet stranden op de buitenkant van de paal. Vlak voor de rust kwam Hoek op 2-0, doordat Bram Leroy goed oplette. Impens raakte met een schot de keeper en Leroy was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken. Dit was niet de ruststand, want die werd op het scorebord geschoten door Patrick Triep. Hij maakte in de slotminuut met een mooi afstandsschot de 2-1.

Billenknijpen

In de tweede helft kreeg 's-Gravenzande de beste kansen. In een aantal momenten was het billenknijpen voor de ploeg van trainer Jannes Tant, maar mede door goed keeperswerk van Hoek-doelman Jordi de Jonghe werd de belangrijke overwinning over de streep getrokken.