Knutselen tot je erbij neervalt

Knutselen tijdens de Kinder-Doe-Dagen
Geduldig wachtende opa's, oma's en ouders verzamelen zich rond een tafel. Ondertussen houden de kinderen zich met hele andere zaken bezig: er wordt geknutseld dat het een lieve lust is. Er ligt glitter op de vloer en bergen snoep en cupcakes worden versierd. Het is een waar kinderparadijs.
Janaicha zit met haar moeder stukjes crêpepapier te sorteren. Die plakt ze straks op een potje. "En dan gaat er een lichtje in. Hij krijgt een speciaal plekje op mijn kamer, heel gezellig!"
Knutselen tijdens de Kinder-Doe-Dagen
Knutselen tijdens de Kinder-Doe-Dagen © Omroep Zeeland
Aan de meeste kunstwerkjes kun je meteen beginnen, maar het kaarsen maken blijkt nog best lang te duren. Frederique zit al een half uur met haar kaarsen aan een touwtje, maar de kaarsen worden maar langzaam dikker. "Ik kan af en toe behoorlijk ongeduldig zijn en ik zou willen dat het sneller gaat, maar het is het wel waard, want uiteindelijk krijg je er iets moois voor terug".
Het kaarsen maken duurt in totaal een uur en daarom vindt Frederique het zonde om de kaars meteen op te branden. "Ik ga hem aan mijn moeder geven en bewaren, hij is veel te mooi om aan te steken!"
Tijdens de kerstvakantie worden de Kinder-Doe-Dagen weer gehouden.