Uitspraak misbruikzaak: drie jaar cel voor 60-jarige Vlissinger

Uitspraak misbruikzaak: drie jaar cel voor 60-jarige Vlissinger
Uitspraak misbruikzaak: drie jaar cel voor 60-jarige Vlissinger © Omroep Zeeland
De rechtbank rekent het hem zwaar aan dat hij op grove wijze misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen van kwetsbare jongeren.
Rechtbank veroordeelt 60-jarige Vlissinger tot drie jaar cel in zedenzaak
Rechtbank veroordeelt 60-jarige Vlissinger tot drie jaar cel in zedenzaak © Omroep Zeeland
De rechtbank vindt dat er voldoende wettig bewijs is voor misbruik van alle slachtoffers. De dader is dus veroordeeld voor ontucht met vijf minderjarige jongens. "De verklaringen van de slachtoffers zijn betrouwbaar, consistent en worden door elkaar ondersteund." Het misbruik zou tussen 2000 en 2012 zijn geweest. De man gaf vaak feestjes waar de drank rijkelijk vloeide. Hij sloeg vervolgens 's nachts toe, als de jongeren bleven slapen en onder invloed waren.

Naakt in de jacuzzi

De Vlissinger blijft volhouden dat hij onschuldig is en ontkent het misbruik. Jong en oud zat wel regelmatig naakt in zijn jacuzzi en er werd regelmatig alcohol gedronken, ook sliep iemand weleens bij hem in bed, maar verder zou niets gebeurd zijn.

Leugenachtig

De rechter noemde de verklaringen van de dader meerdere malen 'leugenachtig'. Ook zijn proceshouding heeft strafverhogend gewerkt. "Verdachte neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor zijn handelen. Zijn reactie ter zitting naar aanleiding van de slachtofferverklaringen heeft de rechtbank als hard ervaren."
misbruikzaak
De vader van één van de slachtoffers die de uitspraak bijwoonde, is tevreden met drie jaar cel. "Geweldig. Super. Ik ben blij dat ze door de leugens van deze man heen geprikt hebben."

Lees ook: