'Hartverwarmend', donaties stromen binnen voor Jeppe, Mees en Lianda

Doneeractie voor vader Jeppe en zoon Mees (rechts op de foto)
Doneeractie voor vader Jeppe en zoon Mees (rechts op de foto) © Lianda de Lange
Op vrijdag 13 oktober werden Jeppe en zijn 6-jarige zoontje Mees aangereden op de Langevieleweg in Middelburg. Een dronken bestuurder botste frontaal op het tweetal waardoor beiden zwaargewond raakten. Jeppe wordt nog steeds in slaap gehouden en heeft zwaar hoofdletsel. Zoontje Mees is af en toe wakker en heeft nog veel pijn en verdriet. Beiden hebben hersenletsel.

Beenprothese

De bedoeling is om geld in te zamelen voor het gezin. Lianda is door een eerder ongeluk, ook buiten haar eigen schuld, beperkt in haar dagelijkse functioneren. Op haar negentiende kreeg zij een beenprothese doordat een vrachtwagen haar over het hoofd zag.
In- en om het huis zullen aanpassingen nodig zijn, vervoersmiddelen moeten aangepast worden, praktische zaken moeten geregeld worden en er zal veel (zorg)hulp nodig zijn.

Hartverwarmend

Mensen die geld willen geven, kunnen terecht op de doneerpagina. De teller staat dinsdagochtend om 06.30 uur op 38.200 euro. "Hartverwarmend", zegt Stefanie Couwenberg. Zij startte met vrienden, collega's en familie de doneeractie. "Dit had ik niet verwacht, dat er zo veel mensen iets willen geven."
VORK doneeractie ongeluk
De 47-jarige automobilist uit Roosendaal zit sinds het ongeluk vast. Na ademanalyse bleek dat de man te veel had gedronken.

Lees ook: