Aantal taxibedrijven in Zeeland groeit met 20 procent

Aantal taxibedrijven in Zeeland groeit met 20 procent
Aantal taxibedrijven in Zeeland groeit met 20 procent © OZ
© Omroep Zeeland
Dat er meer taxibedrijven in Zeeland bijgekomen zijn, bleef de afgelopen tijd niet onopgemerkt. Vorig jaar dreigde nog bijna een taxioorlog op Walcheren wegens de versoepelde regels rondom het starten van een taxibedrijf.

Kleine bedrijven

Sinds 1 januari 2016 kan iedereen een vergunning aanvragen om een taxibedrijf te beginnen. Een erkende taximeter is daarbij niet meer verplicht mits de chauffeur voorafgaand aan de rit een vast tarief met de consument is overeengekomen. Dit kan bijvoorbeeld telefonisch of via een app. Het gevolg daarvan is dat veel kleine taxibedrijven de markt overspoelden en met name in Middelburg.
Taxibedrijf Livo heeft als gevolg van de versoepeling van de regels al tien mensen moeten ontslaan, aldus directeur Ad de Vos. "Er rijden steeds meer zzp'ers waar wij niet tegenop kunnen concurreren." Volgens De Vos hoeven zijn chauffeurs in de avond en in de nacht niet eens meer de centrale te verlaten. " Dan staan er op Plein 1940 in Middelburg tussen de 20 en 25 chauffeurs, vroeger waren dat er rond de tien."

Lees ook: