Kinderen Sas van Gent brengen dag door in voetbalkantine

Kinderen Sas van Gent brengen dag door in voetbalkantine
Kinderen Sas van Gent brengen dag door in voetbalkantine © Omroep Zeeland
Kinderen Sas van Gent brengen dag door in voetbalkantine
Niet alleen voor de kinderen, ook voor de begeleiders en leraren is het een vreemde situatie. "Maar we zijn superblij dat we hier terecht kunnen met de kinderen", zegt Lieselot Vanhijfte, één van de leidsters van de kinderopvang.
De kinderen vermaken zich volgens Vanhijfte uitstekend in de voetbalkantine. "Ze zijn een beetje op ontdekkingstocht", aldus de leidster.
Kinderen van de kinderopvang en basisschool De Statie worden opgevangen in een voetbalkantine
Kinderen van de kinderopvang en basisschool De Statie worden opgevangen in een voetbalkantine © Omroep Zeeland
De Statie noodopvang 1
De kinderen gaan vandaag op vrijwillige basis naar school bij de voetbalclub. De basisschool - die 200 leerlingen heeft - heeft de ouders van de kinderen gevraagd of zij zelf opvang konden regelen. "Want 200 kinderen kunnen ook niet in dit gebouw", legt Debby Verhoeven van de basisschool uit. Vooraf hadden zich dertien kinderen aangemeld, maar in de loop van de ochtend bleken er toch meer te komen.
De school denkt vanaf donderdag eventuele alternatieve locaties te hebben gevonden voor de kinderen, mocht dat nodig zijn. De kinderen moeten daar alleen wel per bus heengebracht worden. Interim directeur van De Statie is Ronald Audenaert. Hij begon vrijdag aan zijn nieuwe baan en werd meteen met deze kwestie geconfronteerd. "Ik ben nu druk met te kijken waar we de kinderen kunnen gaan onderbrengen, mochten we niet terug naar De Statie kunnen. We hebben vanwege de krimp te maken met leegstaande lokalen in de gemeente Terneuzen. Maar dan moeten we dus wel met busvervoer gaan werken."
De Statie noodopvang 2
Vrijdag werd het multifunctioneel centrum De Statie per direct gesloten omdat de constructie mogelijk onveilig is. Het gebouw heeft dezelfde constructie als de parkeergarage die in mei is ingestort in Eindhoven. Dinsdag wordt duidelijk of het gebouw ook echt onveilig is. Zaterdag werd een deel van de brede school De Combinatie in Vlissingen om dezelfde reden gesloten.

Lees ook: