Boetes voor negeren rood kruis op A58 na ongeluk

Boetes voor negeren rood kruis op A58 na ongeluk
Boetes voor negeren rood kruis op A58 na ongeluk © OZ
De bergingswerkzaamheden duurden tot 15.00 uur vanmiddag.
De bergingswerkzaamheden duurden tot 15.00 uur vanmiddag. © Foto Roland de Jong
Om de vrachtwagen te bergen en de gelekte diesel op te ruimen werd tussen de brug over het Schelde-Rijnkanaal en het knooppunt Markiezaat in beide richtingen de rijstrook naast de middenberm urenlang afgesloten. Daarbij gebruikte Rijkswaterstaat ook matrixborden boven de weg met daarop een rood kruis.

Levensgevaarlijke situaties

Meerdere weggebruikers hebben dat rode kruis genegeerd. Dat kwam hen duur te staan, want de verkeerspolitie stond er ook. Overtreders kregen een boete van 237 euro. Weginspecteurs klagen er al langer over dat steeds meer automobilisten gewoon doorrijden ondanks een rood kruis, met levensgevaarlijke situaties als gevolg.
De vrachtwagen reed een stuk vangrail kapot over een lengte van 300 meter. Tot 15.00 uur waren de hulpdiensten bezig met het bergen van de vrachtwagen en de gelekte diesel uit de middenberm te verwijderen. Pas na de avondspits kon de vangrail worden gerepareerd.

Flinke files

Door de afsluiting van de rijstroken ontstonden er flinke files in beide richtingen. Volgens de ANWB zorgden die files op het hoogtepunt voor een vertraging van een half uur.
Naast het negeren van het rode kruis op de matrixborden probeerden ook veel automobilisten de file op de A58 richting Vlissingen te omzeilen door over de parkeerplaats 't Scheldt te rijden. Daar kwam algauw een einde aan toen een politieauto op de toerit naar de parkeerplaats ging posten.

Lees ook: