Kinderen helpen bewoners De Combinatie met hun boodschappen

Kinderen helpen bewoners De Combinatie met hun boodschappen
Kinderen helpen bewoners De Combinatie met hun boodschappen © Omroep Zeeland
Gevolgen beton D3
De kinderen uit groep acht van drie Vlissingse basisscholen gaan daarom helpen met sjouwen. Volgens directrice Anoeska van den Noort van de Sint Jozefschool was het een idee van een van haar leerkrachten. "Die zag het bericht van Omroep Zeeland over de klachten van de bewoners, over dat ze zo ver moeten lopen met hun boodschappen en kwam met dit idee."
De kinderen vinden het net erg dat ze hun pauze ervoor opofferen: "Ik zie soms die mensen lopen met die zware tassen. We moeten ze gewoon een beetje helpen", vertelt Jearayno.
De parkeergarage onder De Combinatie in Vlissingen
De parkeergarage onder De Combinatie in Vlissingen © Omroep Zeeland
Volgens de schooldirectrice is dit ook heel leerzaam voor de leerlingen. "Dit is ook echt iets wat we de kinderen willen leren: verantwoordelijkheid voor elkaar en zorg dragen voor de omgeving."

Helpen met dragen

Alle bewoners van De Combinatie zijn met een brief op de hoogte gebracht van het aanbod om te helpen met de boodschappen. Ze kunnen de school bellen en op twee vaste tijden per dag, tijdens de schoolpauzes, komen de leerlingen helpen met het dragen van de boodschappentassen.

Kleinste cirkel afgesloten

Een deel van het gebouw is afgesloten vanwege een mogelijke constructiefout. Door diezelfde constructiefout is in mei een parkeergarage in Eindhoven ingestort. In het afgesloten deel zitten de Kinderopvang Walcheren (KOW), de GGD, Porthos en de parkeergarage waar de bewoners normaal gesproken hun auto kwijt kunnen.
Maandag werd bekend dat de kleine cirkel nog in ieder geval twee weken dicht blijft. Volgens de gemeente is er geen acuut instortingsgevaar, maar is er wel nog meer onderzoek nodig.

Lees ook: