Gekroonde Suikerbiet beste café van Nederland

Gekroonde Suikerbiet beste café van Nederland
Gekroonde Suikerbiet beste café van Nederland © Omroep Zeeland
Gekroonde Suikerbiet beste café van Nederland
Eigenaar Robbert Roggeband noemt het gevoel tijdens de bekendmaking onbeschrijflijk. Volgens hem heeft hij de prijs deels te danken aan veranderingen binnen het café. "We hebben ondanks alle belemmeringen en nieuwe regelgeving - denk aan het niet meer mogen roken, de alcoholwet onder de achttien - aardig door kunnen pakken."
Het café moest zich door die nieuwe regelgeving opnieuw uitvinden: "Dat heeft ons wel doen veranderen. We hebben bewust gekozen voor nieuwe doelgroepen, het eten is erbij gekomen, dat is nu veertig procent van de omzet."
Robbert Roggeband in het radioprogramma Zeeland wordt wakker:
Reactie eigenaar De Biet
<p>De lijst wordt jaarlijks opgesteld door vakblad Misset Horeca. De deelnemende cafés worden bezocht door mystery guests en een vakjury. De vakjury keek daarbij naar zaken als gastvrijheid, presentatie, hygiëne, productbehandeling, vakmanschap, bedrijfsvoering en ondernemerschap. </p>
Café De Gekroonde Suikerbiet stond de afgelopen vijf jaar ook al in de top 10, met een derde plaats in 2015 als hoogste notering. De bekendmaking van de Café Top 100 was vanavond in Hilversum. Ruim 650 gasten kwamen daarvoor naar Studio 21.
Robbert Roggeband, eigenaar café De Biet
Robbert Roggeband, eigenaar café De Biet © Omroep Zeeland

Principekwestie

Vorig jaar deden er maar acht van de ongeveer 400 Zeeuwse cafés mee aan de Café Top 100 van Misset Horeca. Voor de keuring moet betaald worden en veel café's doen er mede daarom niet aan mee.
Roggebrand noemt dat jammer en roept cafés op zich toch aan te melden. "Ze geven je wel een keurmerk en kunnen je in ieder geval op een voetstuk zetten, iets wat niet te onderschatten valt."

Zeeland in Café Top 100

CaféPlaatsPositie dit jaarPositie vorig jaarDe BietZierikzee19SaludScharendijke2850Het PaardRenesse6072DesafinadoMiddelburg6480