De Combinatie is veilig: donderdag weer open

De vloer bij De Combinatie in Vlissingen wordt getest met water
De vloer bij De Combinatie in Vlissingen wordt getest met water © Omroep Zeeland
Robert de Ridder, directeur van l'escaut woonservice is opgelucht. "We zijn blij om te constateren dat de vloer veilig is en dat iedereen weer terug kan. Het was een spannende periode." Na een test met waterbassins op de vloeren, blijkt dat het gebouw veilig is. "We hebben de waterbassins langzaam met water gevuld, eerst op 50 procent, daarna op 75 en toen helemaal gevuld en er gebeurde helemaal niks in de vloer."
Robert de Ridder, directeur van l'escaut, in de radio-uitzending Zeeland wordt wakker:
Veilige vloer De Combinatie
De komende dagen worden de ruimtes weer gereed gemaakt voor gebruik. "Het gebouw stond helemaal vol met stempels, we hebben ergens nog wat plafondplaatjes weg moeten halen, het is best een rommeltje geworden, dus we moeten de boel goed schoonmaken en al die spullen opruimen. Daar hebben we nog even tijd voor nodig", legt De Ridder uit. Donderdag kunnen de organisaties die in het gebouw gehuisvest zijn, zoals de Kinderopvang Walcheren, de GGD, het maatschappelijk werk Walcheren, het vrijwilligerssteunpunt en zorgloket Porthos, er weer in.

Zelfde constructie als ingestorte parkeergarage

Een deel van het gebouw in Vlissingen heeft dezelfde constructie als de parkeergarage die in mei bij het vliegveld in Eindhoven is ingestort.
Uit voorzorg werd het gebouw met de kleine cirkel op 28 oktober gesloten. Ook de parkeergarage voor de bewoners van De Combinatie was die weken afgesloten. De bewoners moesten hun auto's elders parkeren.

Lees ook: