GaultMillau: Inter Scaldes opnieuw beste restaurant

GaultMillau: Inter Scaldes opnieuw beste restaurant
GaultMillau: Inter Scaldes opnieuw beste restaurant © oz
Restaurant van Inter Scaldes
Restaurant van Inter Scaldes © eigen website
De Kromme Watergang in Slijkplaat staat op plek nummer vijf met 18,5 punten. Het restaurant van chef-kok Edwin Vinke kreeg vorig jaar nog 18 punten. Het is één van de zes restaurants in Zeeuws-Vlaanderen met meer dan 16 punten.
<p>Het Franse bedrijf GaultMillau brengt in verschillende landen een gastronomiegids uit. In Nederland verschijnt de gids sinds 2008. GaultMillau beoordeelt restaurants op basis van een puntensysteem (op een schaal van 20). De gids geldt in Europa als belangrijkste concurrent van de Michelingids. Daarnaast kent Nederland met de Top 100 van Lekker een extra restaurantgids. GaultMillau reikt ook elk jaar verschillende awards uit, zoals bijvoorbeeld 'Chef van het Jaar' en 'Sommelier van het Jaar'. </p>

Nieuwkomers

Restaurant AIRrepublic in Cadzand is één van de hoogste nieuwkomers in de lijst. Het restaurant van Sergio Herman opende dit voorjaar de deuren.

Zeeland in GaultMillau (vanaf 16 punten)

RestaurantPlaatsPunten Inter ScaldesKruiningen19,5De Kromme WatergangHoofdplaat18,5Pure CCadzand17,5MeliefsteWolphaartsdijk16,5SpettersBreskens16,5AIRrepublicCadzand16Hemelrijk Hulst16La TrinitéSluis16KatseveerWilhelminadorp16

Lees ook: