Veroordeelde oud-ambtenaar Goes in hoger beroep

Stadskantoor Goes
Stadskantoor Goes © Omroep Zeeland
Het OM eiste drie maanden voorwaardelijk celstraf en een taakstraf. Daarmee kwam de eis van het OM overeen met de wens van de veroordeelde om te kunnen blijven werken zodat ze een deel van het verduisterde geld kon gaan terug betalen. De gemeente Goes en de Gemeenschappelijke Regeling De Bevelanden vorderde bij de rechtszaak samen meer dan 300.000 euro terug. Die vordering werd niet toegewezen en moet nog een keer voor de civiele rechter voorkomen. De gemeente Goes heeft aangegeven die zaak te gaan voeren.

Verduistering

De vrouw uit Wemeldinge werkte bij de gemeente als schuldhulpverlener. Jarenlang heeft ze geld doorgesluisd naar haar eigen bankrekening. Het ging om geld van de gemeente Goes, maar ook dat van meer dan 100 bedrijven en 16 cliënten die in de schuldsanering zaten. In totaal een kwart miljoen euro. De gemeente heeft iedereen gecompenseerd, nadat de kwestie uitkwam.
De veroordeelde vrouw zei tijdens de rechtszaak dat ze zich diep schaamt voor de fraude. Ze zat zelf in de financiële problemen en zag geen uitweg meer. Het geld ging op aan uitjes met haar dochter.

Lees ook: