Scalda neemt mbo-opleidingen Edudelta over

Eerder werd al bekend dat de Pontes scholengroep de vmbo-opleidingen van de school overneemt.
Scalda neemt mbo-opleidingen Edudelta over
Bij de overname, per 1 augustus 2018, zullen geen docenten ontslagen. Het ziet er wel naar uit dat een deel van het ondersteunend personeel weg zal moeten. De lessen worden de komende drie jaren nog gegeven in het huidige gebouw van Edudelta in het Stationspark in Goes.

Blij met het nieuws

Directeur Koos Samsom van Edudelta is blij met het nieuws. "Het is fijn dat een goede partij nu de mbo-opleidingen overneemt en dat hierdoor de groene opleiding in Zeeland blijven. Zeeland en groen horen bij elkaar." Op de school worden opleidingen als dierenverzorging, paardenverzorging en teelt gegeven.
Voor Scalda biedt de overname nieuwe kansen, aldus Hendrik-Jan Arenthals, voorzitter College van Bestuur van de onderwijsinstelling. Door de nieuwe aanwas aan leerlingen, maar ook door de nieuwe opleidingen die ze erbij krijgen. Daarmee hoopt hij aankomende studenten warm te maken voor Scalda.

Praktijk

De school wil zich in de toekomst meer inzetten op praktijkroutes waarbij studenten les op de locatie krijgen waar ze ook stage lopen. Volgens Arenthals lenen de groene opleidingen zich hier uitstekend voor. "Ook om de samenwerking te vinden met bedrijven in de regio. Maar dat is voor de toekomst, we gaan nu eerst met de nieuwe collega's en studenten aan de slag op de huidige manier."
Het Edudelta College in Goes
Het Edudelta College in Goes © Edudelta Scholengroep
Door een dalend leerlingenaantal is het Edudelta College te klein geworden om zelfstandig te blijven bestaan. Verder is er vanwege bezuinigingen minder geld voor groen onderwijs. De subsidie per leerling is in de afgelopen jaren met duizend euro gedaald. De school kampt daardoor met tekort van 700.000 tot 750.000 euro op jaarbasis.

Kwaliteit behouden

Edudelta benadrukt dat de splitsing niet het gevolg is van een dalende kwaliteit. De onderwijsinspectie is volgens Samsom van Edudelta Scholengroep zeer tevreden over alle vmbo-scholen van de scholengroep. En de mbo-afdeling van Edudelta werd dit jaar nog door de Keuzegids uitgeroepen tot de beste groene mbo-school van Nederland.

Lees ook: