Zeeland wordt wakker: lerarenstaking, designerkleding en bekervoetbal

Zeeland wordt wakker: lerarenstaking, designerkleding en bekervoetbal
Zeeland wordt wakker: lerarenstaking, designerkleding en bekervoetbal © OZ
Leerkrachten staken voor meer loon
Leerkrachten staken voor meer loon © Omroep Zeeland

Lerarenstaking

'Bestuurders, politici en ouders zouden eens een paar uur les moeten geven op alle basisscholen in Zeeland zodat de leerkrachten iets anders kunnen doen en er voor hen een werkdrukverlaging ontstaat op dat moment.' Met dit en andere ideeën lopen Zeeuwse schoolbesturen rond om niet alleen maar te gaan staken voor meer loon, maar ook met ludieke acties hun grieven kenbaar te maken.

Lees ook:

Modedesigner Mirjam Manusama
Modedesigner Mirjam Manusama © Omroep Zeeland

Designerkleding SVRZ

Zorginstelling SVRZ was jaren geleden een van de eersten die de witte uniformen afschafte, maar nu krijgen medewerkers toch weer werkkleding. Geen saaie witte spullen dit keer, maar spijkerbroekblauwe tenues, ontworpen door de Middelburgse modedesigner Mirjam Manusama.

Lees ook:

VC Vlissingen en GOES plaatsten zich dinsdagavond, net als Terneuzen, voor de 3e ronde in de districtsbeker
VC Vlissingen en GOES plaatsten zich dinsdagavond, net als Terneuzen, voor de 3e ronde in de districtsbeker © Paul ten Hacken

Bekervoetbal

De hoofdklassers GOES en VC Vlissingen en derdeklasser Terneuzen hebben zich geplaatst voor de derde ronde van het districtsbekertoernooi.

Lees ook:

Zonsopkomst bij het strandje van Ouwerkerk
Zonsopkomst bij het strandje van Ouwerkerk © Lennaert de Looze uit Ouwerkerk

Het weer:

Het is bewolkt en het blijft bewolkt vandaag. Soms is de bewolking dik genoeg dat er een beetje motregen valt. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. Die voert zachte lucht aan. Ondanks gebrek aan zon wordt het vanmiddag 12 of 13 graden.