Laatste plaats voor University College Roosevelt in keuzegids

Laatste plaats voor University College Roosevelt in keuzegids
Laatste plaats voor University College Roosevelt in keuzegids © OZ
Laatste plaats voor University College Roosevelt in keuzegids
Van de tien beoordeelde university colleges in Nederland mist alleen UCR in Middelburg het predicaat 'topopleiding' in de Keuzegids Universiteiten 2018.
Maan Leo van UCR: "Dit is wel pijnlijk. Anderzijds krijgen we veel studenten uit het buitenland. Zij hechten niet zo veel waarde aan de keuzegids, omdat ze kijken naar de internationale ranking, maar bij de Nederlandse studenten kan het hun keuze zeker beïnvloeden."

Nog bovenaan

Een paar jaar geleden stond UCR nog bovenaan de lijst: "De hoge werkdruk was er toen ook al", vertelt Leo. "Blijkbaar hebben de studenten er nu meer moeite mee. We hebben daarom een commissie ingesteld van studenten en docenten. Zij gaan kijken wat er is veranderd en waar we aan kunnen werken."
Verder geeft UCR aan dat ze de faciliteiten aan het verbeteren zijn binnen de university: "Het internet is sneller en we hebben wat klaslokalen aangepakt. Er is alleen nog veel ontevredenheid over de panden waarin onze studenten wonen. We werken met onze partners samen om dat aan te pakken, maar dat is niet binnen een maandje opgelost."
<p>Een university college is een driejarige bacheloropleiding waaraan studenten van over de hele wereld studeren. De lessen worden in het Engels gegeven. </p><p>Het verschil met een 'normale' universiteit is dat studenten niet gelijk kiezen voor één studierichting, maar grotendeels zelf hun programma samenstellen uit een breed aanbod van vakken.</p>
Het University College Venlo is volgens de studenten de beste university college van Nederland.
De keuzegids wordt samengesteld door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). De informatie wordt gebaseerd op oordelen van studenten en gegevens van bijvoorbeeld het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en onderwijsdeskundigen.