Extra lessen voor kinderen Ravensteinschool

De Ravensteinschool is gevestigd in de brede school De Combinatie in het Middelgebied in Vlissingen.
De Ravensteinschool is gevestigd in de brede school De Combinatie in het Middelgebied in Vlissingen. © Omroep Zeeland
De extra lessen zijn bedoeld voor de groepen 6, 7 en 8 van De Ravenstein. Het gaat om gastlessen van ondernemers die de kinderen iets proberen te vertellen over hun werk. Ook kunnen ze de kinderen meenemen op excursie, zoals naar hun eigen werkplek. "Die ondernemers kunnen variëren van een slager tot een advocaat", zegt wethouder Josephine Elliott (D66).
De basisschool De Ravenstein ligt middenin het Middengebied in Vlissingen. Dat deel van de stad wordt ook wel omschreven als een achterstandsgebied; het telt veel inwoners met een laag inkomen. "Door deze lessen willen we kinderen laten kennismaken met beroepen waar ze in het dagelijks leven misschien niet vaak mee te maken hebben. We willen ze laten zien wat er allemaal in de wereld te koop is", aldus Elliott.

30.000 euro

Het project is een initiatief van de onderwijsorganisatie IMCBasis. Naast De Ravenstein en de gemeente Vlissingen hebben ook scheepsbouwer Damen in Vlissingen en de Lions Club Vlissingen zich aangemeld om mee te doen. De gemeente Vlissingen geeft 30.000 euro subsidie voor een periode van twee jaar.

Lees ook: