Voormalige DELTA Netwerk Groep verandert naam en logo

Voormalige DELTA Netwerk Groep verandert naam en logo
Voormalige DELTA Netwerk Groep verandert naam en logo © Omroep Zeeland
Delta Netwerk Groep (DNWG) verandert van naam en logo
Er is gekozen voor De Netwerk Groep zodat de afkorting DNWG behouden blijft. Volgens het bedrijf is dat namelijk herkenbaar voor de Zeeuwen.
Nieuwe bestickering en kleding
Door de naamswijziging en het nieuwe logo moet er binnen het bedrijf veel gebeuren. "Van de bussen tot het briefpapier, dat moet allemaal vervangen worden met het nieuwe logo", zegt manager Henk den Engelse. 220 bedrijfswagens worden vanaf vandaag omgestickerd. Het bedrijf hoopt dat het mei volgend jaar is afgerond.
Voor de splitsing vielen alle onderdelen onder één bedrijf: DELTA NV. In dat bedrijf was alles ondergebracht: het opwekken van stroom, het onderhouden van netwerken, het leveren van stroom en het leveren van andere diensten, zoals televisie en internet.

Splitsing

Die situatie veranderde door de splitsingswet. Van de overheid mag het onderhouden van netwerken en het leveren van stroom en diensten niet meer onder hetzelfde bedrijf vallen. Daarom moest DELTA worden opgesplitst. Sinds de splitsing is het oude DELTA NV. verdeeld over drie takken.
DELTA opgesplitst in onderdelen
DELTA opgesplitst in onderdelen © Omroep Zeeland/DELTA
<h2>DELTA</h2><p>De consument krijgt vooral te maken met het nieuwe DELTA. Dat bedrijf levert energie, gas en andere diensten als televisie en internet aan particulieren. </p><h2>PZEM</h2><p>Voor het opwekken van stroom en het leveren van gas en stroom aan bedrijven is een oude naam nieuw leven ingeblazen. Dat voormalige DELTA-onderdeel heet nu PZEM. Dat bedrijf beheert dus ook de kerncentrale.</p><h2>DNWG</h2><p>Het derde onderdeel heeft nu een nieuwe naam gekregen, al blijft de afkorting hetzelfde. Het gaat om het oude DELTA-onderdeel dat de netwerken aanlegt en onderhoudt, de fysieke kabels en leidingen dus. Dat blijft DNWG heten, maar die afkorting staat voortaan niet meer voor de DELTA Netwerkgroep, maar voor De Netwerkgroep. Dezelfde wet die de splitsing noodzakelijk maakte bepaalt namelijk ook dat de netwerkbeheerder niet dezelfde naam mag dragen als het bedrijf wat stroom levert.</p>
DNWG bestaat zelf weer uit twee onderdelen: Enduris, de netbeheerder, eigenaar van de elektriciteits- en gasnetten, en DNWG Infra (voorheen DELTA Infra), dat aanleg en onderhoud aan die netten uitvoert. Het zijn dus de busjes van DNWG Infra die straks bij jou in de straat staan als er onderhoud wordt gepleegd aan leidingen of kabels als die worden aangelegd.

Waterbedrijf

Daarnaast heb je nog Evides, het waterbedrijf. Dat levert drinkwater aan bedrijven en particulieren en schakelt indien nodig DNWG in voor reparaties aan de waterleiding.

Lees ook: