Kinderen van de Voedselbank krijgt prijs kinderrechten

Kinderen van de Voedselbank krijgt prijs kinderrechten
Middelburg viert dit jaar dat ze 800 jaar stadsrechten heeft. Als stad van de vrijheden is er speciaal aandacht voor kinderrechten in Middelburg. Vandaag, op de Dag van de Rechten van het kind, reikt de gemeente Middelburg voor het eerst de Nationale Kinderrechten Award uit. Hiermee zet Middelburg een organisatie, die zich inzet voor kinderrechten, centraal.

Nieuwe kleding

De stichting Kinderen van de Voedselbank uit Dodewaard regelt kledingpakketten met nieuwe kleding, nieuwe schoenen en een aantal cadeautjes voor kinderen van ouders die gebruik maken van de voedselbank. Dat doen ze twee keer per jaar; voor de winterkleding en voor de zomerkleding. Volgens de stichting is dit erg belangrijk voor de kinderen omdat ze dan ook eens kunnen pronken met nieuwe kleding. 'Een enorme boost voor de eigenwaarde van het kind', schrijft de stichting op haar website.
© Omroep Zeeland

Dierentuin

Daarnaast zorgt de stichting voor een speciale verjaardagbox voor kinderen waarmee ze op school kunnen trakteren of kinderen thuis kunnen uitnodigen. Gezinnen die gebruik maken van de voedselbank krijgen ook af en toe kaartjes voor een dierentuin of pretparken, zodat ze er ook eens op uit kunnen.
In totaal mochten zo'n 450 kinderen stemmen op drie organisaties. 285 kinderen kozen voor de stichting Kinderen van de Voedselbank.