Erftrofee voor gerestaureerde boerderij in Noordwelle

Erftrofee voor gerestaureerde boerderij in Noordwelle
Erftrofee voor gerestaureerde boerderij in Noordwelle © Omroep Zeeland
Gerestaureerde boerderij wint prijs
Vijftien jaar geleden besloten Peter en Amanda Hoogenboom om de verwaarloosde hofstede te restaureren en deze een nieuwe bestemming te geven. Die restauratie is inmiddels vergevorderd, in het voormalige wagenhuis zijn appartementen gerealiseerd.

Trofee

Zaterdagmiddag kreeg de familie Hoogenboom de trofee, een sculptuur, uitgereikt van gedeputeerde Harry van der Maas. Volgens de jury hebben Peter en Amanda Hoogenboom de afgelopen jaren veel tijd, geld en energie gestopt in hun project en zijn het dit soort mensen die ervoor zorgen dat we ook in de toekomst van cultuurhistorisch erfgoed kunnen blijven genieten in Zeeland.
Uitreiking erftrofee 2017 aan Peter en Amanda Hoogenboom
Uitreiking erftrofee 2017 aan Peter en Amanda Hoogenboom © Omroep Zeeland
De familie Hoogenboom ontving ook 1000 euro uit handen van David van Embden. Zijn moeder Johanna van Embden-Butler woonde slechts de eerste 16 maanden van haar leven in Zeeland, maar hield altijd een band met de regio. Ze liet 10.000 euro na voor een fonds voor het behoud van Zeeuwse boerderijen.
De prijs is een initiatief van Boerderijenstichting Zeeland, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie. De trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor het behoud van agrarisch cultureel erfgoed.