Heinkenszand krijgt tóch een Lidl

Heinkenszand krijgt tóch een Lidl
Heinkenszand krijgt tóch een Lidl © Omroep Zeeland
Toch Lidl naar Heinkenszand
Sinds 2012 wil de gemeente Borsele een tweede supermarkt in het dorp. Er waren eerder plannen om met de Lidl in zee te gaan, maar in april van dit jaar werd duidelijk dat de supermarktketen en de gemeente er samen niet uit gingen komen. De wethouder zei het toen 'met tranen in zijn ogen' dat ze er niet uitkwamen. Maar een paar maanden verder staan de partijen er toch weer anders in. Schenk met grote glimlach op zijn gezicht: "De directie op hoger niveau is aan tafel gekomen om het uit te spreken. Dat leidde tot nieuwe gesprekken en dus tot dit resultaat.

Gunfactor

De nieuwe supermarkt komt pal naast de Emté te liggen, op de plek van het oude politiebureau. Volgens Schenk drukt de komst van de discounter niet de huidige supermarkt weg. "Uit onderzoek blijkt het vooral een aanvulling en hoeven de mensen niet meer naar Goes of Kapelle. Het gaat ook om een gunfactor. Dat de mensen in Borsele de lokale winkeliers ook wat gunnen."
De reacties van de mensen op straat zijn overwegend positief. De meesten vragen het wel een paar keer aan de verslaggever. "Dus nu komt ie echt?" "Fijn", zegt een mevrouw. "Want we noemen de huidige supermarkt niet voor niks de empty." Een oudere man ziet het vooral als een aanvulling. "Ik zal naar allebei gaan. "
De huidige brandweerkazerne moet ook plaats maken voor de supermarkt. Er komt een nieuwe voor terug tussen Heinkenszand en 's Heer-Arendskerke. Binnen één a twee jaar moet de supermarkt de deuren openen volgens plan.
De Lidl in Heinkenszand komt op de plek van het oude politiebureau en de brandweerkazerne, pal naast de Emté
De Lidl in Heinkenszand komt op de plek van het oude politiebureau en de brandweerkazerne, pal naast de Emté © Omroep Zeeland

Lees ook: