Nieuwkoop niet, Van Drongelen wel mee naar Zuid-Amerika

Bart Nieuwkoop uit Tholen maakt deze keer geen deel uit van de selectie van Jong Oranje. De verdediger van Feyenoord maakte eind maart nog zijn debuut, maar is door bondscoach Art Langeler nu niet opgenomen in de selectie voor twee oefenwedstrijden in Zuid-Amerika. Rick van Drongelen uit Axel zit wel in de selectie.

Bart Nieuwkoop tijdens zijn debuut voor Jong Oranje tegen Jong Belgiƫ (foto: Orange Pictures)

Nieuwkoop maakte in maart nog zijn debuut voor Jong Oranje in het oefenduel tegen België. De laatste maanden zat de verdediger bij zijn club Feyenoord op de bank, omdat concurrent Kevin Diks de voorkeur kreeg. Nu geeft ook bondscoach Langeler de voorkeur aan de concurrent van Nieuwkoop, die daardoor niet mee mag naar Zuid-Amerika.

Rick van Drongelen was in de tweede helft de aanvoerder van Jong Oranje tegen Jong Belgiƫ. (foto: Orange Pictures)

Van Drongelen

Van Drongelen vecht, voordat hij naar Bolivia en Paraguay vertrekt, eerst nog met zijn club Hamburger SV tegen degradatie uit de Bundesliga. De afgelopen wedstrijden was Van Drongelen bankzitter bij zijn Duitse club, maar in Jong Oranje is hij een zekerheid. Eind maart was hij in het duel met Jong België zelfs één helft aanvoerder van de Nederlandse talenten.

Jong Oranje

Selectie voor oefenstage Zuid-Amerika
Rick van DrongelenHamburger SV
Indy Groothuizen ADO Den Haag
Teun KoopmeinersAZ
Thomas OuwejanAZ
Juninho BacunaFC Groningen
Joël DrommelFC Twente
Justin BijlowFeyenoord
Kevin DiksFeyenoord
Javairo DilrosunManchester City
Ferdi KadiogluNEC Nijmegen
Arnaut GroeneveldNEC Nijmegen
Bart RamselaarPSV
Sam LammersPSV
Pablo RosarioPSV
Denzel DumfriesSC Heerenveen
Justin HoogmaHoffenheim

Jong Oranje verzamelt op 22 mei in Sassenheim voor de oefenstage en speelt op vrijdag 25 mei in het Ramon Tahuchi Aguilera Stadium in Santa Cruz de la Sierra tegen Bolivia. Daarna reist de ploeg door naar Asunción waar op 29 mei tegen Paraguay wordt gespeeld. De wedstrijden zijn bedoeld ter voorbereiding op de cruciale EK-kwalificatieduels tegen concurrenten Engeland en Schotland in september.

Deel dit artikel:

Reageren