Meerderheid Statenleden voor havenfusie

Meerderheid Statenleden voor havenfusie
Meerderheid Statenleden voor havenfusie
Meerderheid Statenleden voor havenfusie
De provincie wil toekomstige winst op het terrein van Thermphos, dat straks schoon kan worden verhuurd aan een volgend bedrijf, verdelen tussen de Provincie, Zeeland Seaports en het Rijk, en niet in de kas van de fusiehaven laten gaan. Daar is echter nog niks over ondertekend.
Gedeputeerde Jo-Annes de Bat laat weten dat de handtekeningen in het Thermphosdossier een kwestie van tijd zijn.
Politiek verslaggever Ferdinand Koppejan over de havenfusie
De vier gedeputeerden, de dagelijkse provinciebestuurders, nemen dinsdag een definitieve beslissing over de havenfusie. De Provincie is de laatste aandeelhouder die akkoord moet geven over de fusie. Eerder hebben de andere aandeelhouders aan Zeeuwse en Vlaamse kant hun goedkeuring gegeven. De fusie moet op 1 januari een feit zijn.
© Omroep Zeeland
Gedeputeerde Carla Schönknecht is opgelucht. "Het is fijn dat de Statenleden vertrouwen hebben in de toekomst, de havenfusie is een belangrijk besluit voor Zeeland." De Statenleden spreken over een historische dag, een mooi besluit en een extra feestdag op 8 december, als de naam van de fusiehaven bekend wordt gemaakt. Op één Statenlid na.

50Plus

De eenmansfractie 50Plus is tegen. Een belangrijk obstakel voor een goede samenwerking ligt volgens Willem Willemse van die partij op het culturele vlak: "Ik weet uit ervaring dat de cultuurverschillen tussen de Nederlandse en Belgische havens en bedrijven te groot zijn. Er heerst een heel andere bedrijfscultuur in België. Ouderwetser en autoritairder. Een Nederlander wil toch meedenken en -praten en dat kan in België niet zo."

Lees ook: