Gewapende Belg opgepakt in Westdorpe

Gewapende Belg opgepakt in Westdorpe
Gewapende Belg opgepakt in Westdorpe © Geoffrey Fairchild
De in beslag genomen wapens van de in Westdorpe opgepakte Belg
De in beslag genomen wapens van de in Westdorpe opgepakte Belg © Politieteam Zeeuws-Vlaanderen
De auto van de inwoner van Zelzate werd aan de kant gezet voor een routinecontrole. De man was nerveus en gaf toe dat hij nog een gevangenisstraf van drie weken moest uitzitten. Ook moest hij nog DNA afstaan.

Pistool uit broeksband

Bij het uitstappen haalde hij een pistool uit zijn broek. Dat werd meteen afgepakt, waarna agenten de man in de boeien hebben geslagen. Daarbij trok een van de agenten voor de zekerheid haar dienstwapen. Dat duurde volgens de politie maar enkele seconden.
Bij het fouilleren vonden de agenten een mes en in de auto lagen nog een pistool en een honkbalknuppel. De twee pistolen die door de agenten werden aangezien voor vuurwapens bleken later een balletjespistool en een alarmpistool te zijn.

Verboden

Deze zijn in België wel toegestaan, maar in Nederland niet. Ze zijn hier verboden, niet alleen omdat de projectielen verwondingen kunnen veroorzaken, maar vooral ook omdat ze op het eerste gezicht niet van echte vuurwapens te onderscheiden zijn en dus gebruikt kunnen worden om mensen mee te bedreigen, bijvoorbeeld bij een overval.